S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Obvestilo o ukinitvi blagajn

03.11.2015

Vse naše komitente obveščamo, da bomo v januarju 2016 ukinili vse naše blagajne, tako na poslovnih enotah kot na sedežu podjetja.

Po zakonu o davčnem potrjevanju računov morajo pravne osebe, ki izdajajo račune za opravljene storitve in ki plačilo prejmejo v gotovini, izvajati postopek potrjevanja računov pri Fursu od 2.1.2016 dalje. Glede na to, da račune izdajamo množično preko mesečnega obračuna stroškov in da v trenutku izdaje ne vemo, ali bo posamezen račun plačan brezgotovinsko ali gotovinsko, bi morali za dosledno spoštovanje zakona ob izdaji vse naše račune davčno potrditi. Zaradi racionalizacije poslovanja smo se odločili, da bomo odslej poslovali samo brezgotovinsko, tako da bo možno naše račune (izdane po 1.1.2016) plačevati preko izdanih UPN nalogov pri ponudnikih plačilnih storitev (banke, pošte in drugi), z otvoritvijo direktnih bremenitev oz. preko vaših spletnih bank.

Račune, izdane do konca letošnjega leta, boste na naših blagajnah lahko poravnali do vključno 15.1.2016, nato pa plačevanje z gotovino ne bo več mogoče.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

na vrh
Back to top